Agaat

De betekenis en werking van Agaat

Agaat vind je in de holtes van vulkanische gesteenten. Er ontstaat een zogenoemde agaatknol. Een holle agaatknol noem je een geode. Wanneer hij massief en opgevuld is ontstaat de amandelagaat. Net als chalcedoon heeft agaat prachtige lijnen. Die banden en lijnen kunnen bestaan uit chalcedoon, carneool, jaspis, onyx, bergkristal, amethist en opaal. Agaat komt in meerder kleuren voor. De aardekleuren zoals, bruin, rood en oranje ontstaan door toevoegingen van ijzer en soms mangaan aan het kwarts. Zwart komt door insluitingen van koolstof en blauw en groen ontstaan door koper, nikkel of aluminium.

Ik heb de naam Agaat gekozen door de bijzonder mooie betekenis van deze edelsteen en natuurlijk vanwege mijn naam Agathe. Als je het leuk vindt, kan je hieronder lezen over deze mooie steen.

Door zijn lieve, zachte en rustige uitwerking is agaat een heel geschikte steen voor kinderen en gevoelige personen en kun je de steen voor lange tijd bij je dragen. De agaat kan je goed helpen bij problemen met inslapen en doorslapen en heeft een positief effect op het herstellen van je slaap- en waakritme. Agaat is ook een fijne steen om te dragen bij epilepsie. De aanvallen verminderen en worden minder heftig. Agaat heeft een helende uitwerking op de huid. Wondjes, brandwonden, acné, eczeem en insectenbeten genezen sneller door het opleggen of dragen van agaat. Ook allergische klachten zoals huiduitslag, jeuk, tranende ogen en netelroos verminderen met agaat. Agaat heeft een krachtige anti-allergene werking en je kunt agaat dus ook heel goed preventief dragen. Agaat heeft een ontstekingsremmende werking en helpt zo goed bij bijvoorbeeld maag- en darmonstekingen, oogonstekingen en blaasontsteking.

In de kern:
– Aardend
– Analyseren
– Herstel
– Groei
– Moeder Aarde
– Veiligheid en bescherming

Agaat is een mooie aardende steen. Hij brengt je in verbinding met Moeder Aarde en schenkt je een gevoel van geborgenheid. Hij heeft een kalmerende uitwerking en laat je je veilig voelen. Agaat beschermt je tegen depressieve gevoelens, gevoelens van moedeloosheid en biedt bescherming bij angsten en fobieën. Hij brengt je zowel geestelijk als emotioneel weer in balans. Hij schenkt rust en acceptatie en maakt vrolijk. De agaat geeft zelfvertrouwen, verscherpt de concentratie, bevordert het analytisch denkvermogen en helpt zo rustig van een afstandje de dingen eens goed te bekijken en tot oplossingen te komen. Agaat helpt je in je persoonlijke groei en bevordert de spirituele ontwikkeling. Hij motiveert je om doelen voor jezelf te stellen en deze na te streven. Agaat is ook een beschermende steen bij het reizen en beschermt je tegen pech en ongeluk. Agaat hoort bij alle chakra’s, maar de zwarte en rode kleuren passen in het bijzonder goed bij de basischakra, de oranje en roze bij het heiligbeenchakra, geel hoort bij de zonnevlechtchakra, groen bij het hart, blauw kan op de keel- en het voorhoofdchakra en wit hoort bij de kruinchakra. Fysiek is agaat een geweldige steen bij zwangerschap en vrouwen met een zwangerschapswens. Agaat werkt harmoniserend op de menstruatie en de baarmoeder. Een agaat kan helpen bij vruchtbaarheidsproblemen. De agaat heeft een helende werking bij problemen met de baarmoeder. Hij helpt om de zwangerschap goed door te komen en voorkomt en geneest verzakking van de baarmoeder. Agaat versnelt het herstellen na de bevalling. Spataderen en aambeien verminderen ook sneller. Agaat bevordert tijdens de zwangerschap, maar ook na de bevalling de groei van het kindje.

Menu