BER voetreflex

Wat kan een voetreflex behandeling voor je betekenen?

Het ontspant, doordat de voeten met aandacht en rust aangeraakt worden, ontspant men zich. Spieren komen tot rust, je lichaam wordt zwaar op de tafel/stoel, het hoofd stopt met malen. De spanning die vrij komt kan afgevoerd worden via de voeten. Het vitaliseert het lichaam. De doorbloeding wordt gestimuleerd. Spieren die beter doorbloed zijn functioneren beter. Stijfheid en stramheid kunnen hierdoor verminderen of verdwijnen. Als organen beter worden doorbloedt, wordt hun functie ook beter, hierdoor kunnen allerlei klachten verminderen of verdwijnen. Afvalstoffen raak je kwijt en worden afgevoerd, voedingstoffen kunnen beter worden opgenomen. Het harmoniseert en laat de geest tot rust komen. De geest is vaak overstresst door malende gedachten, piekeren en zorgen maken. Als je hoofd tot rust kan komen verdwijnen er vaak veel klachten. De energiedoorstroming wordt bevorderd, de totale energiebalans in het lichaam hersteld. Het is gezondheidsbevorderend. Het stimuleert namelijk het het zelf genezend mechanisme. Als je dit mechanisme activeert stimuleer je het vermogen tot herstel en kan je ook klachten vóór zijn. Voetreflex kan je helpen je bewuster te maken van waar en waarom klachten op bepaalde plekken in je lichaam gaan zitten. Voetreflex helpt je op weg naar een evenwicht in je lichaam waar je blij van wordt…hoe fijn is dat?

BER Voetreflex behandelingen

De Bond van Europese Reflexologen (BER) is sinds de oprichting in 1984 de beroepsvereniging en opleider voor voetreflexologen. BER-voetreflexologen werken vanuit het hart en zullen de voetreflexologie inzetten om bij te dragen aan de gezondheid van anderen.

Door druk uit te oefenen op talrijke reflexpunten op en onder beide voeten onderzoekt de voetreflexoloog waar een verstoring zit. Alle belangrijke organen, wervels, het lymfesysteem en de ledematen worden daarmee behandeld. Tijdens de behandeling zullen niet alleen fysieke, maar ook psychische en emotionele aspecten in het genezingsproces betrokken worden.

Wanneer deze eenheid uit balans is, kan voetreflexologie helpen om verstoorde harmonie te herstellen door het natuurlijk genezingsproces van het lichaam te stimuleren. Hierdoor is de mens in staat zichzelf te helpen, zichzelf te genezen en/of zichzelf in een betere conditie te brengen. Met andere woorden: Een voetreflex behandeling brengt je opnieuw in balans.

De BER-methode:

– bestaat uit twee behandelingstechnieken voor alle klachten
– behandelt, via de voeten, de gehele mens
– wordt veelal erkend in de medische wereld
NB – in geval van twijfel verwijst de voetreflexoloog naar een arts!

Voetreflexologie is onder andere in te zetten bij

Autisme
ADHD
Hooggevoeligheid
Zwangerschap (moelijke)
Zeer pijnlijke voeten
Kanker (diverse vormen)
Stress
Burn-out
Chronische ziekten
Migraine
Herstel na operaties

De BER raadt aan om als u begint met behandelingen binnen 4 tot 6 weken 4 behandelingen te ondergaan. Dit omdat uw lichaam zich moet instellen op deze manier van behandelen.

Voor meer informatie:
www.ber-voetreflexologie.nl

Menu