Massages

Massages

In mijn praktijk kunt u terecht voor de volgende massages:

De Breuss massage

is misschien wel de ontspannenste massage die ik ken en kan zonder gevaar worden toegepast bij bijvoorbeeld: hevige rugpijn, spit, osteoporose, artrose, hernia, ischias, maar ook bij: burn-out-klachten, menstruatieklachten, reumatische pijn, pijn in het heiligbeen.

Het is een unieke, energetische, zachte massage van de ruggenwervels. Psychische, energetische en lichamelijke blokkades kunnen door deze massage worden opgeheven.

Bij deze massage wordt St. Janskruidolie en zijdepapier gebruikt. Door het zijdepapier werkt de olie goed in op het weefsel en kalmeren zenuwen.

De breuss massage is een zachte strijking met zo weinig mogelijk druk. Door de totale ontspanning verslappen de spieren waardoor de lange rugspier langer en soepeler wordt. Op die manier wordt er meer ruimte gecreëerd tussen de wervels en komen wervels en tussenwervelschijven weer op hun plaats.

De massage is ontwikkeld door Rudolf Breuss uit Oostenrijk (1899-1990)
Rudolf Breuss gaat er van uit dat er geen versleten tussenwervelschijven bestaan, omdat alle cellen, ook op hoge leeftijd, steeds opnieuw weer vernieuwd worden. Er bestaan wel gedegenereerde tussenwervelschijven, maar die kunnen gestimuleerd worden, zodat ze weer verbeteren en regenereren.

De Atlas massage ©:

De Atlas massage ©:

Een doeltreffende massage als je last hebt van een pijnlijke nek, schouder of arm als gevolg van overbelasting. Ook migraine, cluster-en chronische hoofdpijnen komen veel voor en kunnen door deze massage doeltreffend aangepakt worden.

Met de Atlasmassage worden met een speciale massagetechniek de wervels en gewrichten op een zachte en natuurlijke manier los gemaakt en de doorbloeding extra gestimuleerd. Hierdoor is het lichaam zelf in staat te genezen en de klachten te laten verdwijnen.

Pijnklachten door scheefstand van nekwervels, de wervels tussen de schouderbladen, armklachten en beperking in het naar links en rechts kijken verbeteren met een uiterst zachte, effectieve massage, zonder vervelende napijn of beurs gevoel.

Met de korte ontspannende Atlasmassage is 10 minuten masseren ruim voldoende voor een verbluffend merkbaar resultaat – bovenbdien geeft 3x 10 minuten meer effect dan 1x een half uur.

www.atlasmassagegroep.nl

De Altlas-Lumbaal massage ©:

Is een zachte methode voor het gehele lichaam om de doorbloeding en het zelfgenezend vermogen te stimuleren. In de meeste gevallen heeft het direct een positief effect ten opzichte van veel, aan de wervelkolom gerelateerde, klachten.

De Altlas-Lumbaalmassage begint met een behandeltechniek waarmee op een relatief zachte manier het beenlengteverschil wordt opgeheven en een scheefstand in het bekken op een natuurlijke manier wordt gecorrigeerd.

Het SI-gewricht is de verbinding tussen het bekken en de wervelkolom. Veel lage rugklachten met uitstraling naar het been, moeite met bukken en zelfs knie-, enkel- en voetklachten worden vaak veroorzaakt door een vastzittend SI-gewricht. Dit gewricht wordt op een zachte en pijnloze manier losgemaakt, waardoor de klachten in de meeste gevallen verdwijnen.

Als gevolg van een vastzittend SI-gewricht worden vaak de aanhechtingen van de spieren op de bekkenrand overbelast, waardoor er pijn en een vermoeid gevoel in de onderrug ontstaat. Door een korte massage wordt de doorbloeding gestimuleerd en verdwijnen de ‘kabels’na korte tijd, waardoor er verlichting optreed.

De Atlas-Lumbaalmassage is in te zetten bij vrijwel alle aan de wervelkolom gerelateerde klachten.

www.atlasmassagegroep.nl

Voetreflexmassage

Met mijn certificaten “Chinflex” en Chinese voet/onderbeen massage, behaald bij Total Health kan ik u een ontspannende/vitaliserende massage geven.

Eventueel in combinatie met een voetenbad met Chinese kruiden (die goed zijn voor de doorbloeding, ontgiften en ontspannen), gaat u met een goed gevoel en vol energie terug naar uw dagelijkse bezigheden.

Een regelmatige massage is een weldaad voor je lijf en geest. Het activeert de bloedsomloop, kan blessures helpen voorkomen en kan ook een uitstekende manier zijn om stress te verminderen en bloeddruk te verlagen. De voetreflextherapie gaat er van uit het zelfgenezend vermogen van het lichaam te stimuleren. Door een ontspannende massage laat je opgehoopte spanningen los en maak je de spieren soepeler.

Waarom voetreflex?

In de voeten weerspiegelt zich het hele lichaam. Door het masseren van bepaalde reflexzones op de voeten, oren, handen en benen; stimuleer je doorbloeding, energiedoorstroming en het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Dit leidt tot een een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest. Voetmassage wordt al 4000 jaar toegepast in China. De Chinese kennis op dit gebied is dan ook ongelooflijk groot.

Sinds ikzelf in China de effecten van een voetmassage ondervond, is mijn interesse hierin enorm gestimuleerd en groeide mijn belangstelling voor de Chinese manier van benaderen. (mede doordat onze dochter in China is geboren)

De opleiding “Voetreflex-plus” van Total Health werkt samen met een door de Chinese overheid erkend opleidingsinstituut, en maakt gebruik van het officiele lesmateriaal.

(bron: opleidingsbrochure 2010 van Total Health)

Energetische voetmassage

Is vooral bedoeld om uw energie te voeden en te laten stromen. Je wordt onbewust gestimuleerd om de energiekanalen in je lichaam te openen en deze weer vrij te maken – de blokkerende energie wordt afgevoerd.

Een energetische voetmassage

 • Ontspant
 • Ontstresst
 • Vermindert pijn
 • Helpt voet- en enkelblessures te voorkomen
 • Vermindert de effecten van een depressie
 • Helpt bij hoofdpijn en migraine
 • Verlaagt de bloeddruk
 • Helpt de symptomen van PMS en menopauze te verminderen
 • Vermindert de effecten van oedeem bij zwangere vrouwen
 • Boost je afweer
 • Verbetert de doorbloeding
 • Bevordert je nachtrust
 • Pept je humeur op

Dat laatste alleen al is een reden om je wat vaker over te geven aan deze heerlijke massage – de massage verhoogt de hoeveelheid geluksstofjes, zoals serotinine en dopamine.

Hot Stone massage

Hoe werkt het: De stenen waarmee ik werk zijn afgeronde, vulkanische stenen (basalt). Deze zijn glad, ijzerrijk en hebben een hoge dichtheid, waardoor de hitte optimaal behouden blijft.
Er worden een aantal stenen op en naast het lichaam geplaatst. Dit werkt ontspannend en laat het lichaam wennen aan de warmte. Vervolgens masseer ik het lichaam in met olie, zodat de stenen gemakkelijk glijden. Hierna gebruik ik de stenen om te masseren.

De weldadige warmte stimuleert de doorbloeding, ontspant de spieren en geeft een totaal gevoel van welzijn van top tot teen.

Een hotstonemassage draagt bij aan het zelfherstel van het lichaam, voert afvalstoffen af, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans. Een hotstonemassage draagt bij aan:

 • ontspanning
 • stressvermindering
 • betere doorbloeding
 • ontspanning van stijve spieren
 • hotstonemassage is bovenal een weldaad om van te genieten!

Mijn certificaten heb ik behaald bij Total Health
en Luna-massages in Utrecht.
http://www.massage-en-cursus.nl

Menu