Zielsschilderijen

Schilderen en keramiek

Naast mijn energetische behandelingen en massages, is schilderen en het vertalen van mijn waarnemingen in kleur en in beeld ook iets wat altijd bij mij heeft gehoord en wat ik heel graag doe.

Ik maak met liefde en aandacht graag een persoonlijk zielsschilderij voor jou of voor iemand die je een bijzonder cadeau wilt geven. Ik stem hierbij af op wat ik voel en wat je mij vertelt. De energie gaat stromen – vorm en kleur ontstaan dan vanzelf en het resultaat is bijna altijd raak.

Wil je graag zelf proberen je gevoel in een schilderij of in klei uit te drukken? Ik help je daar van harte bij.
Net zoals veel andere mensen, heb ook ik mijn proces van rouw- en verliesverwerking gehad. Mijn intense pijn over het verlies van mijn te vroeg geboren en overleden kinderen Jasper en Simon en mijn dochter Hanne, die 1 week heeft geleefd, heb ik onder andere beeldend en schilderend vorm
weten te geven. Schilderen en boetseren werkt zo helend, omdat je uit je hoofd gaat. Je hoeft er geen woorden, die allemaal even ontoereikend voelen, aan te geven. Vanuit denken en de ‘waarom vragen’ (als je die hebt..), kom je via je handen dichter bij je gevoel. Het is een manier van rouwverwerking die je zeker goed zal doen en je zal helpen verder te komen. Oók als je denkt niet creatief te zijn: je zult je verbazen!

Bij het woord ‘rouwen’ denk je als eerste aan het verlies van een dierbare aan de dood, maar er zijn  natuurlijk ook veel andere soorten ‘verliezen’ die je te leven hebt en waarvoor je manieren wil  vinden om er mee om te gaan, verder te kunnen. 

Bij verliesverwerking in de ruimste zin van het woord, kun je ook denken aan: 

  • verlies van fysieke mogelijkheden, 
  • verlies van gezondheid, 
  • verlies van werk,
  • verlies van vertrouwen, 
  • verlies van een dierbare aan de dood, 
  • verlies van een dierbare in leven, 
  • verlies van oude patronen (hoe fijn óók), 
  • verlies van …vul het zelf maar in… 

Mijn creatieve achtergrond is mijn studie aan de kunstacademie in Utrecht. 

Maakt je dat nieuwsgierig? Neem gerust een keer contact met mij op voor de mogelijkheden. Ik hoor graag wat jouw wensen zijn. Hieronder alvast een paar voorbeelden.

Menu